Тотнъм е близо до сделка за Уембли


Н. Гавазов

Тотнъм е близо до сделка за Уембли

Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк потвърди близостта на сделка с Тотнъм, относно наема на "Уембли". Както е известно, "шпорите" се нуждаят от спортно съоръжение за сезон 2017/19, където ще играят домакинствата си, докато се строи новият 61-хиляден стадион на стойност 400 милиона паунда.

"Това е така, ние водим преговори с Тотнъм за идването им на стадиона за целия сезон. Изминахме голям път и сега сме близо към съглашение. Също така обсъждаме и вариант с провеждането на техните мачове от Шампионска лига на "Уембли" през следващата година, но не знам как точно стоят нещата по този въпрос", заяви Дайк.

"Мисля, че Челси може да играе на "Уембли" още по-дълго време, защото те наистина имат забележителни планове за "Стамфорд Бридж". Те възнамеряват да изравнят всичко със земята и на негово място да построят съвсем ново нещо. Това означава, че ще им трябва пристанище за три години", добави функционерът.

"Имаме задължения към английския футбол и поради това трябва да вземем някои решения. И разбира се, ще получим допълнителни доходи, които ще може да използваме за подкрепа на масовия футбол и строителство на всесезонни терени, за които говоря вече две-три години", завърши Дайк.

 

  Сподели
100