Хидинк: В Челси бяха изпаднали в паника


Н. Гавазов

Хидинк: В Челси бяха изпаднали в паника

Временният мениджър на Челси Гуус Хидинк призна, че е отказал да оглави Лестър през миналото лято. Както е известно, тогава собствениците на "лисиците" взеха решение да се разделят с Найджъл Пиърсън, под чието ръководството отборът направи стремителен пробив на финала на сезона и остана в елита. Избирайки сред множеството кандидатури, в крайна сметка босовете направиха своя избор в полза на Клаудио Раниери, който девет месеца по-късно спечели титлата във Висшата лига на Англия.

"Вярно е, че Лестър ме помоли да преди началото на сезона. Но аз реших, че към този момент имам нужда да почивам и да събирам сили", заяви Хидинк.

69-годишният специалист също така заяви, че не съжалява за решението си повторно да поеме лондончани след уволнението на Жозе Моуриньо.

"Клубът бе изпаднал в отчаяние, паниката ги бе обхванала. Моята задача се състоеше в това да възстановя спокойната атмосфера и се радвам, че успях да го направя. Не съжалявам, че се съгласих да кажа "да". Висшата лига е забележителен турнир и сега искам да го завърша по най-добрия начин", каза още холандецът.

 

  Сподели
93