Отслабен Ливърпул загуби от Суонзи


И. Ангелов

Отслабен Ливърпул загуби от Суонзи

Ливърпул не успя да подобри седмата си позиция във временното класиране на английската Висша лига след като днес на гости на Суонзи Сити загуби с 3:1. Андре Аю на два пъти и Джак Корк вкараха за домакините, докато Кристиан Бентеке се появи като резерва за гола на гостите.

Суонзи започна много силно срещата и Ливърпул можеше да губи от рано. Първи гол падна в 20-ата минута обаче когато след корнер Гилфи Сигурдсон центрира на главата на Аю, който откри от близо за 1:0.

В 33-ата минута Джак Корк напредна през центъра и стреля фалцово в далечния ъгъл на вратаря за красив гол и 2:0. Това принуди Клоп да замени Кутиньо и Чиривела с Бентеке и Лукас на почивката.

Така гостите започнаха да владеят повече и в 65-ата минута стигнаха до гол, отново след корнер, при който Оджо намери Бентеке за удар с глава и 2:1. Още в следващата атака обаче при лоши действия на отбраната на Ливърпул, Аю отново успя да се намери с топка в наказателното поле и да довърши противника за 3:1.

В 76-ата минута Брад Смит бе изгонен за Ливърпул след втори жълт картон, което предаде инициативата на Суонзи до самия край.

  Сподели
131