Рууни е готов да тръгне по стъпките на Скоулс


Н. Гавазов

Рууни е готов да тръгне по стъпките на Скоулс

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че е открит към идеята да направи позицията централен полузащитник основна за себе си и да играе в маниер, близък до този на Пол Скоулс. На старта на сегашния сезон мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че ще използва англичанина като централен нападател. Но играта на 30-годишния Рууни на тази позиция предизвика много въпросителни.

В съботната среща от полуфиналите на Купата на Англия срещу Евертън Уейн игра на позицията на 8-ми номер и заслужи много хвалебствия. Сега капитанът на "червените дяволи" е готов да играе в тази зона за постоянно и да следва примера легендата на Юнайтед Пол Скоулс.

"От няколко години знам, че тази позиция може да стане основна за мен. През своята кариера не един път съм играл там, доказвайки, че ми е по силите. В продължение на няколко години аз наблюдавах Пол Скоулс в тази роля и винаги съм знаел, че някога и аз сам ще играя на тази позиция, заради това се опитвах да се уча от него и да го наблюдавам. Ясно е, че мениджърът решава и за отбора е много по-важно това, което е правилно в дадения момент", заяви Рууни.

 

  Сподели
35