Ван Гаал: Извлякох максимума от този отбор


Н. Гавазов

Ван Гаал: Извлякох максимума от този отбор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че е извлякъл максимума от играчите си през този сезон. За две години работа на "Олд Трафорд" холандският специалист похарчи почти 300 милиона паунда за нови попълнения, но до момента има претенции към кадровия подбор на играчите. Също така мениджърът се оплака от травмите. При така развилите се обстоятелства, Луис е убеден, че "червените дяволи" не се представят толкова лошо.

"От самото началото говорех, че имаме нужда от бързи и креативни играчи. Говорех за това и по време на трансферния прозорец. Това само отразява сложността на моята работа, защото аз съм принуден да тренирам играчи, чието майсторство не винаги съответства на желаното. Но за нас не всичко е загубено, ние продължаваме да се сражаваме за четвъртото място и сме на финал в Купата на Англия", заяви Ван Гаал.

"Едновременно играхме в три съревнования и мисля, че именно ние имаме най-много мачове през този сезон. Направихме това с една малка група при 14 контузени футболисти. И по-рано говорех за това и отново ще го кажа: когато всички бяха здрави, ние се намирахме на първо място в лигата. Когато се сблъскахме с епидемията от травми, включително и когато останахме без нито един флангови защитник, аз не можах да реша проблема", каза още холандецът.

"Към момента контузени са само Швайнщайгер и Шоу. На позицията на Бастиан имам трима човека, а по-сложно е при Люк, защото той е краен защитник и с по-атакуващи качества от тези на Маркос Рохо", завърши Ван Гаал.

 

  Сподели
35