Съндърланд взе само точка от Арсенал (видео)


И. Ангелов

Съндърланд взе само точка от Арсенал (видео)

Съндърланд посрещна Арсенал на своя "Стейдиъм ъф Лайт" днес за срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес и двата отбора имаха своите възможности да спечелят срещата, като домакините нацелиха и гредата на Чех. С поделените точки Арсенал се изравнява с Ман Сити, а Съндърланд с Норич на 17-ата позиция.

В първата част най-опасните положения дойдоха от пряк-свободни удари. В 21-ата минута Патрик Ван Анхолт бе най-близо до гол в мача когато от пряк-свободен удар завъртя добре топката и нацели сглобката на вратата пред безпомощен Чех.

В 34-ата минута Санчес изпълни перфектен пряк-свободен удар от добра позиция до дъгата, но Маноне спаси по изключителен начин изпратената към долния ляв ъгъл топка. В 36-ата минута при положение пред домакините Дефоу стреля и нацели ръцете на Мертезакер в наказателното поле, и това изглеждаше сякаш трябва да е дузпа, но такова решение не последва.

Арсенал също имаше основания да иска дузпа когато удар на Айуоби срещна ръка на противник в полето в 41-ата минута. 

След почивката отново домакините играха по-добре и затрудняваха вратаря на Арсенал често. Венгер реагира с представянето на Уолкът и Уелбек на мястото на Айуоби и Жиру, но въпреки натиска и на Арсенал в края до гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147