Нюкасъл се върна до точка на Анфийлд (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл се върна до точка на Анфийлд (видео)

Завръщането на Бенитес успя да вземе точки от бившия си отбор Ливърпул когато днес гостуваше на "Анфийлд" заедно със своя Нюкасъл Юнайтед за срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес домакините от Ливърпул поведоха с 2 гола преди да допуснат опонента да вземе точка след 2:2.

Всичко започна още с първата атака на домакините, като Алберто Морено намери Стъридж с гръб към вратата в наказателното поле, той овладя и при удар със завъртане вкара красиво в далечния ъгъл за 1:0. Така Стъридж вкарва своя 7-ми гол срещу Нюкасъл в 7 старта срещу този отбор и общо 51-ви гол за Ливърпул при 88 мача.

В 30-ата минута Морено отчете нова асистенция, когато подаде на Лалана за изключителен гол от извън наказателното поле право в ъгъла на вратата - 2:0.

На почивката обаче Рафаел Бенитес реагира с пускането на Джорджиньо Вайналдум на мястото на Айозе Перес. Така в 48-ата минута гостите върнаха гол при едно центриране на Върнан Анита, което прескочи излезлия Миноле и Сисе вкара с глава през бранител за 2:1. Последва голяма възможност за Таунсенд в 52-ата минута, но той стреля високо. 

В 60-ата минута гол на Фирмино бе отменен поради засада след добра атака на Ливърпул. 6 минути след това резултатът бе изравнен когато едно центриране бе избито от Ловрен на пътя на Джак Колбак, който със силен удар стреля през краката на бранител, топката се отклони в още един защитник и заблуди Миноле като влетя в мрежата - 2:2.

До края Ливърпул затисна своя противник, като може би Стюарт бе най-близо до гола, но резултатът не се промени повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
331