Ливърпул унижи Евертън в дербито


И. Ангелов

Ливърпул унижи Евертън в дербито

Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига, изиграно днес на "Анфийлд" завърши по прекрасен начин за домакините след победата с 4:0 над намиращия се в ужасяваща форма тим на "карамелите". Гостите завършиха и с човек по-малко, а Ориги, Сако, Стъридж и Кутиньо се отбелязаха.

По време на целия двубой инициативата държеше тимът на домакините. Още в 6-ата минута Роблес трябваше да се намесва срещу Лалана. Евертън отговори с няколко опасни контри, но след още няколко опасни атаки домакините стигнаха до гол чрез Дивок Ориги, който бе намерен от Джеймс Милнър в малкото наказателно поле, за да надскочи Стоунс и да вкара с глава през Роблес - 1:0.

В продължението на първата част Милнър асистира и на Сако по подобен начин, но с подаване от лявата страна на терена. 

В началото на втората част бе изгонен Фунес Мори за гостите за закъсняло агресивно влизане срещу Ориги. Младият нападател изглежда бе контузен от бранителя и бе заменен от Стъридж. 10 минути след появата си нападателят се разписа. Това стана в 61-ата минута когато при грешка на отбраната Лукас изведе Стъридж сам срещу Роблес за 3:0.

В 76-ата минута Кутиньо вкара красив гол, завъртайки топката в долния десен ъгъл по прецизен начин. Така Ливърпул зае седмата позиция в класирането на Висшата лига.

 

  Сподели
159