Евертън влиза в надпревара за новия Дрогба (видео)


.

Евертън влиза в надпревара за новия Дрогба (видео)

От Евертън са проявили интерес към белгийското чудо - нападателят на Андерлехт Ромелу Лукаку и със сигурност влизат в надпревара за привличането му, съобщава Daily Mail . Мениджърът на "карамелите" Дейвид Мойс е присъствал на срещата между националните отбори на Белгия и Хърватия в средата на седмицата, за да наблюдава играта на 16 годишният талант, който е известен с прозвището си "новият Дидие Дрогба".

Младият талант на Андерлехт е вече в обективите на редица европейски клубове, но шотландският специалист е пожелал лично да се убеди в качествата му и заслужава ли си да се бори за него. Лукаку, който през месец май ще празнува своя 17 рожден ден бе обект на интерес от страна на Челси през лятото, но високата цена от 10 милиона паунда, която поиска Андерлехт за футболиста отказа лондончани.

Белгиецът от конгоански произход има договор с Андерлехт до 2012 година, но със сигурност няма да изкара до края контракта си, защото към него интерес проявяват както от Манчестър Юнайтед и Арсенал, така и от Барселона и Милан. Освен голямата сила която притежава, той е висок 6 фута и два инча, което му дава изключително предимство и в борбата за високите топки пред противниковата врата.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
263