Нюкасъл спря Манчестър Сити


И. Ангелов

Нюкасъл спря Манчестър Сити

В срещата от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига Манчестър Сити гостуваше на Нюкасъл Юнайтед на "Сейнт Джеймсис Парк" и днес момчетата на Рафаел Бенитес успяха да се върнат след гол на Агуеро до крайното 1:1 благодарение на попадение от Анита. И двата гола паднаха рано, а с резултата Сити дава шанс на Арсенал да прескочи "гражданите" на третото място с победа в кръга.

Още в 14-ата минута днес след статично положение Александър Коларов подаде добре на главата на Агуеро на близката греда за неговия гол номер 100 във Висшата лига и 1:0. Нападателят обаче бе в засада, която остана неотсъдена.

В 22-ата минута Агуеро и Де Брюйне се оказаха сами срещу вратаря при грешка на Ласел, но някак не намериха начин да вкарат. Последва положение пред Сисоко след слаба игра на Компани в 28-ата минута. В 31-ата пък резултатът бе изравнен когато Върнан Анита с добър рейт и страховит шут намери гредата и гола за 1:1.

Втората част започна по-добре за домакините, като Коларов допусна нарушение, а малко след това Компани се подхлъзна и отново даде шанс на Сисоко да вкара. Рано в полувремето Агуеро поиска дузпа при минимален контакт срещу Мбемба в полето, а с прогреса на времето Сити започваше да губи идеи в атака. Появата на Фернандо, Стърлинг и Бони също не промени нещата и срещата завърши при 1:1.

  Сподели
124