Клоп: По време на първото си дерби мислех как да събера куфарите си


Н. Гавазов

Клоп: По време на първото си дерби мислех как да събера куфарите си

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разказа за очакванията си от дербито срещу Евертън. Утре вечер двата отбора ще се срещнат в отложен мач от 27-я кръг на Висшата лига на Англия и "червените" ще търсят първа победа в дербито от януари 2014 година. Клоп съзнава важността на този сблъсък и признава, че отборът му е изправен пред тежко изпитание.

"Радвам се, че ни предстои такъв мач. В нашата тежка програма ни предстои двубой, за който няма нужда да подбирам правилните думи. Мотивацията е очевидна. Например, преди срещата с Борнемут разговаряхме в съблекалнята. Убеден съм, че никой не ме слушаше. Те сега мислят за Евертън. Това е чудесно и впечатлява, защото е важен мач. В дербито винаги трудно се играе, защото трябва да се справиш с натиска. Никой няма преимущество. Обичам такива специални мачове. Наистина, аз съм треньор от 15 години, всеки мач е важен, но такива срещи са специални. Това не е срещата, която бе преди три дни", заяви Клоп.

"Как се готвя за срещата? Винаги гледам двубоите у дома на нормален телевизор. Но на събранията има проблем. Трябва да превърташ това-онова, а то е скучно. В такива моменти винаги мисля: "Боже, какво правя?", признава немецът.

"През първия си сезон в Борусия играхме с Шалке 04 още в четвъртия кръг. Никой не обръщаше внимание на първите ми три мача. Но моето първо дерби започна... Губехме с 3:0 и едва не пуснахме четвърти. Тогава наистина помислих: "Надявам се, че жена ми знае къде са нещата, защото е време да си събирам куфарите". Но след това реагирахме", каза още Клоп.

"Наистина, сега в мърсисайдкото дерби не играят толкова местни възпитаници, които от първите минути са разбрали, колко важен е този мач. Но всички мои момчета знаят важността на тази среща, те знаят какво е това дерби", завършва мениджърът.

 

  Сподели
140