Равен в зрелищно дерби между Уест Хем и Арсенал (видео)


И. Ангелов

Равен в зрелищно дерби между Уест Хем и Арсенал (видео)

Началото на поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига беше експлозивно днес след когато Арсенал гостуваше на Уест Хем за последното дерби между двата тима на "Болейн Граунд". Днес в срещата, завършила при 3:3 Арсенал поведе с 2, допусна обрат след хетрик на Керъл, но се върна до точката.

Двата тима започнаха добре, като домакините показваха колебания в защита. Въпреки това в 14-ата минута топката попадна в мрежата на Арсенал когато Анди Керъл със задна ножица стреля, а Ландзини добави с глава от близо, но флагът на страничния съдия за засада бе вдигнат.

В 18-ата минута Алекс Айуоби с хитро извеждащо подаване намери Йозил на опасна позиция и германецът вкара за 1:0. В 35-ата минута отново младокът асистира с добро подаване над отбраната за Санчес, който с доста пространство в полето не сбърка срещу Адриан за 2:0.

Полувремето обаче завърши вълнуващо след като в 44-ата минута Арън Кресуел центрира добре и Керъл с глава матира Оспина за 2:1. Само малко след това при ново центриране Керъл овладя в наказателното поле и с ново акробатично изпълнение не остави шансове на вратаря за 2:2.

На почивката Еменике се появи за домакините на мястото на Томкинс. Така "чуковете" започнаха силно и в 50-ата минута отново вкараха гол. Тук обаче спечелена чрез нарушение топка от Керъл бе завършена от Пайе и отново голът бе отменен.

Само след 2 минути Керъл отново се разписа с глава след центриране на Антонио на втора греда. Така Венгер реагира с представянето на Рамзи на мястото на Коклен. В 70-ата минута след продължителен натиск на гостите Белерин центрира от позиция в наказателното поле, Уелбек отклони за Косчелни и защитникът завърши за 3:3. До края и двата отбора опитаха да спечелят срещата, но повече голове нямаше.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
323