В Англия създават Висша лига II


Н. Гавазов

В Англия създават Висша лига II

Висшата лига на Англия започна преговори със своите клубове за организирането на турнир за младежките отбори и тяхно участие във Футболна Лига. Както е известно, през последните 12 месеца темата за по-голяма конкуренция на ниво U 21 и прехода на играчите в първия отбор широко се коментира сред футболната общественост на Острова.

Това наложи стартиране на преговори, които трябва да завършат със създаване на турнир за младежките отбори, който може да получи название Висша лига II. Консултациите започнаха в края на миналия месец, а тази сряда е първата среща на представителите на клуба от елита.

Освен това, клубовете от втората Висша лига могат да получат достъп до участие в Трофи Футболна лига, което е трети по значимост клубен турнир в Англия след Купата на страната и Купата на Лигата. В този турнир се състезават отбори от Лига 1 и 2, като финалът е на "Уембли".

Във връзка с увеличеното количество на участниците в Трофи Футболна Лига, 48-те клуба от Лига 1 и Лига2 ще получат парична компенсация, която ще бъде инвестирана в академиите на клубовете.

 

  Сподели
132