Саутхемптън с изключителен обрат над Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън с изключителен обрат над Ливърпул (видео)

Ливърпул гостуваше на Саутхемптън днес в среща от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес гостите изиграха много силно първо полувреме и поведоха с два гола, но след няколко промени Роналд Куман и неговите момчета успяха да се върнат до 3:2 за едно полувреме, в което дори пропуснаха и дузпа.

Саутхемптън започна с една спорна ситуация в наказателното поле на Ливърпул, когато останаха съмнения дали Ловрен не наруши правилата срещу Лонг. След това обаче Ливърпул наложи контрол на мача. В 17-ата минута при една от типичните си атаки по диагонала Филипе Кутиньо стреля от позиция извън наказателното поле и реализира за 1:0.

В 22-ата минута Дивок Ориги намери Стъридж в наказателното поле, той финтира бранител и стреля отново далеч от вратаря за 2:0. До края на тази част Форстър успя да се намеси с няколко добри изяви, а един гол на Алън бе отменен поради засада за гостите.

Така на почивката Юрген Клоп замени Ловрен със Шкъртел, а Куман постави Садио Мане и Виктор Уаняма в игра за Тадич и Класи. Смените на домакините подействаха мигновено. Още в 48-ата минута Шкъртел повали Пеле и това бе дузпа, но Миноле спаси удара от бялата точка на Садио Мане.

В 65-ата минута обаче той се реабилитира за пропуска с гол когато получи топка от Пеле и навлезе през Сако за удар далеч от Миноле и 2:1. След тази ситуация в игра за двата тима се появиха Уорд-Прауз и Бентеке. Белгиецът бе много близо до това да реши срещата в 75-ата минута, но пропусна.

В 83-ата минута обаче Грациано Пеле изравни резултата, завършвайки една добра атака на домакините, в която те действаха твърде бързо за защитата на Ливърпул. Само още 3 минути след това паниката в защитата на гостите бе пълна когато едно изчистване на Миноле не бе добро, а Шкъртел и компания не успяха да се справят да доизчистят топката, като така Пеле успя да изведе Мане за нов гол по земя далеч от вратаря и 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
151