Арсенал победи на гости на Евертън


И. Ангелов

Арсенал победи на гости на Евертън

Арсенал се приближи на 3 пункта от втория в класирането - Тотнъм, когато днес в ранната среща от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига "артилеристите" гостуваха на "Гудисън Парк" в Ливърпул и успяха да победят с 2:0 своя домакин Евертън. Това стана след попадения на името на Уелбек и Айуоби.

Срещата започна много експлозивно с няколко добри атаки пред двете врати. В 7-ата минута обаче Арсенал поведе когато гостите бързо придвижиха топката в атака, Санчес изведе Уелбек, той спринтира през Ягиелка, заобиколи Роблес и стреля от близо за 1:0.

В следващата атака Айуоби бе близо до 2:0, но Роблес спаси. Бешич за домакините отговори, но до гол не се стигна. В 42-ата минута Алекс Айуоби се пак вкара своето попадение като получи пас от Белерин, превзе изключително голямо пространство от терена и навлезе в наказателното поле по диагонала, като матира Роблес в близкия ъгъл за 2:0.

На почивката Роберто Мартинес реши да заздрави отбраната си със замяната на Бешич със Стоунс. Най-чистото положение за домакините дойде за Ягиелка, когато след корнер в 69-ата минута стреля с глава неточно при наранен в ситуацията вратар на гостите. В 83-ата минута Жиру вкара, но попадението бе отменено след като избута Ягиелка преди да играе с топката при корнер. Така Арсенал взе трите точки.

  Сподели
127