Евертън изхвърли Челси от ФА Къп


И. Ангелов

Евертън изхвърли Челси от ФА Къп

Поредният шести кръг на най-старото състезание във футбола - ФА Къп, противопостави Евертън и Челси на "Гудисън Парк", а днес домакините успяха с два късни гола на Ромелу Лукаку да отстранят лондонските си съперници. Двата отбора завършиха и мача с по човек по-малко след изгонването на Коста и Бари в края.

Челси започна срещата с владение на топката, а Евертън изчакваше своя опонент. След половин час игра не можеше да се каже, че някои от тимовете има превес, макар Джоел Роблес да бе по-зает до почивката.

Коста започна с добро положение във втората част. Куртоа пък лиши Лукаку от гола в 72-ата минута и по всичко личеше, че ще гледаме преиграване на "Стамфорд Бридж". В 77-ата минута обаче Лукаку получи топка в наглед безопасна зона, навлезе през Азпиликуета и Кейхил и стреля ниско за 1:0.

Само 5 минути след това отново бившият нападател на Челси се намери на добра позиция и отново с нисък удар матира Куртоа за 2:0. Това не бе прието радушно от Диего Коста, който бе изгонен за стълкновение с Бари след гола, при което той удари с глава и захапа халфа на домакините. Нервите и на втория не издържаха след това и за 3 минути Бари си изкара два жълти картона и също напусна терена. 

  Сподели
198