Ливърпул с две крачки пред Юнайтед преди реванша (видео)


И. Ангелов

Ливърпул с две крачки пред Юнайтед преди реванша (видео)

Ливърпул прие Манчестър Юнайтед за първата среща между двата тима от осминафиналната фаза на Лига Европа. Днес домакините успяха да надиграят своя съперник и заслужено да победят с 2:0 благодарение на голове от Даниел Стъридж от дузпа и Роберто Фирмино. Давид Де Хеа бе герой за гостите и лиши Ливърпул от резултатна победа.

В първата част Ливърпул доминираше тотално във владението и положенията на терена. В 20-ата минута домакините стигнаха до гол когато Мемфис препъна Стъридж в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, от която нападателят вкара сам за 1:0.

В 25-ата минута Кутиньо бе на сантиметри от гола когато изглеждаше, че отправя удар на празна врата, но Де Хеа с невероятна проява спаси от гол-линията. В 32-ата минута Смолинг се размина с топката в наказателното поле и тя попадна в Стъридж, който от непосредствена близост стреля със сила, но Де Хеа отново спаси. В 42-ата минута Де Хеа спаси и добър удар на Лалана с рефлекс, като запази вратата си от катастрофа в това полувреме.

На почивката Маркъс Рашфорд бе заменен от Майкъл Карик за Юнайтед, като гостите започнаха да владеят повече от своя противник. Положенията обаче продължиха пред домакините, и именно Карик сбърка в 73-ата минута, когато изчисти слабо в краката на Лалана, той пусна топката през краката му за Фирмино и бразилецът направи резултата 2:0 със силен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
295