Историческа победа на УБА над Юнайтед


И. Ангелов

Историческа победа на УБА над Юнайтед

Уест Бромич Албиън победи Манчестър Юнайтед за първи път в историята на Висшата лига у дома си на "Дъ Хоуторнс", когато двата отбора се срещнаха днес за двубоя от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. Днес Хуан Мата бе изгонен рано за гостите, а Саломон Рондон реализира за крайното 1:0.

До почивката и двата тима демонстрираха желание да достигнат до попадение в срещата. Марсиал, Рашфорд, Берахино и Рондон с няколко опасни атаки не успяха да реализират. В 23-ата и 26-ата минути Хуан Мата си изкара жълти картони и остави Юнайтед с човек по-малко до края. Така действията на гостите се ориентираха към отбраната в тази част.

След почивката Юнайтед опита да създава атаки след представянето на Шнайдерлин и Депай в игра. В 66-ата минута обаче при едно центриране на резервата Себастиен Поконоли, Саломон Рондон беше оставен да овладее около дузпата и да стреля ниско през Де Хеа за 1:0. 

До края УБА задържа вратата си суха и така се покачи до 11-ата позиция в класирането, докато "червените дяволи" остават на 6-то място, с 3 точки пред Ливърпул и мач повече, и на 2 точки зад Уест Хем.

  Сподели
180