Десет от Ливърпул обърнаха Кристъл Палас


И. Ангелов

Десет от Ливърпул обърнаха Кристъл Палас

Ливърпул гостуваше на "Селхърст Парк" и Кристъл Палас в Лондон днес в срещата между двата тима от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. Днес домакините успяха да поведат в резултата и да останат с човек повече на терена във втората част, но Роберто Фирмино и Кристиан Бентеке успяха да вкарат за драматичен обрат с 2:1.

Срещата започна с атакуващ футбол и положения пред двете врати. В 11-ата минута Адебайор нацели и гредата при удар с глава след подаване на Боласие. В 25-ата минута и Кабай бе близо до гола. Добро положение за Ливърпул дойде в 33-ата минута след статично положение, изпълнено от Милнър. До почивката обаче гол нямаше.

В 48-ата минута при един корнер от Кабай настана разбъркване в наказателното поле на гостите и Джо Ледли вкара първия си гол за сезона - 1:0. В 62-ата минута Милнър действа безразсъдно срещу Заха и получи втори жълт картон, оставяйки своите с човек по-малко.

10 минути след това обаче гостите стигнаха до изравнителен гол. Тук голяма грешка на Алекс МакКарти да изчисти стана причина Фирмино да вкара за 1:1 на празна врата. Фирмино бе близо до това да бъде основа за обрата в 81-ата минута, когато от корнер подаде добре за резервата Бентеке, но нападателят стреля във вратаря. Последва добро положение за Морено, но той срещна гредата.

В 94-ата минута Бентеке успя да спечели дузпа срещу Делейни със симулация и сам да вкара от бялата точка, изпращайки МакКарти в грешната посока за трите точки. Така с 44 точки мърсисайдци застават на 3 пункта от Манчестър Юнайтед и 6-ата позиция в таблицата.

  Сподели
202