Лестър победи Уотфорд и остава с преднина


И. Ангелов

Лестър победи Уотфорд и остава с преднина

Лестър Сити бе на гости на "Викаридж Роуд" в Уотфорд днес в срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. Благодарение на своя талисман Риад Марес днес гостите успяха да победят с минималното 1:0, а той записа своя 15-ти гол за кампанията при 11 асистенции.

До почивката двата тима не си вкараха, като най-близо до това бе Варди в една ситуация, в която бе намерен при контра от Марес на позиция непосредствено пред опразнената врата на Еурелио Гомес. Той обаче не намери целта.

На почивката Клаудио Раниери замени Оказаки и Олбрайтън с Кинг и Шлуп и Лестър започна да владее топката много повече от своя опонент, като създаде и доста атаки. Така в 56-ата минута една избита топка попадна в Марес, той залъга бранител и стреля с левия си крак в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

До края домакините опитаха с центрирания да върнат попадение и близо до гола с един удар с глава бе Игало, но Шмайхел се представи на ниво. По този начин Лестър остава на 5 пункта пред втория Тотнъм и на 8 пред третия Арсенал.

  Сподели
107