Ман Сити вкара само четири на Вила


И. Ангелов

Ман Сити вкара само четири на Вила

Манчестър Сити прие Астън Вила на своя "Етихад Стейдиъм" днес в срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. След безголово първо полувреме обаче Серхио Агуеро вкара на два пъти и пропусна дузпа, Яя Туре и Рахим Стърлинг също намериха имената си сред реализаторите за крайното 4:0.

До паузата положението бе много разочароващо за Сити, който на няколко пъти можеше да открие резултата, но Брадли Гузан направи страхотни спасявания.

В 48-ата минута обаче той се пропука когато Агуеро напредна, намери Силва в наказателното поле, той пусна топката на дузпата за Туре, който стреля в бранител, топката заблуди Гузан и влетя в мрежата за 1:0.

2 минути след това Серхио Агуеро бе изведен от Бони в наказателното поле, но Ричардс надбяга нападателя, само за да избие топката в краката му и тя отново да се озове в мрежата за 2:0.

В 60-ата минута отново Агуеро се разписа, като отново сам бе в основата на атаката. Той тръгна по левия фланг, размени добро двойно подаване със Силва, овладя в полето и стреля от воле в близкия ъгъл за 3:0. След ситуацията Бони бе заменен от Стърлинг, който вкара с първия си удар в 66-ата минута, когато бе намерен от Навас на чиста позиция на празна врата - 4:0.

В 72-ата минута другата резерва за Сити- Ихеаначо, спечели дузпа, зад която застана Агуеро, но той не стреля добре и пропусна с нисък удар в гредата. 

  Сподели
92