Арсенал взе трудна точка от Тотнъм


И. Ангелов

Арсенал взе трудна точка от Тотнъм

В дербито от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига Тотнъм прие Арсенал на "Уайт Харт Лейн" за един драматичен двубой, завършил при краен резултат 2:2. Днес "артилеристите" успяха да поведат, да допуснат пълен обрат след изгонване на играч, но и да се върнат до точката в крайна сметка.

Тотнъм започна много силно срещата с няколко положения пред Хари Кейн. След редицата пропуски и добрата игра на Давид Оспина обаче гостите поведоха в 39-ата минута, когато Белерин напредна добре и подаде остро за Арън Рамзи в наказателното поле, а с елегантно отиграване той направи 1:0.

След почивката Тотнъм започна отново да притиска опонента, като Кейн принуди Коклен да получи втори червен картон в 55-ата минута. Така в 60-ата след корнер Алдервайрелд върна гол, а 2 минути след това Кейн обърна резултата с красив удар от труден ъгъл - 2:1.

В 77-ата минута крайният резултат бе оформен от Санчес, който се възползва от ново добро подаване на Белерин в наказателното поле и стреля далеч от Лорис по земя - 2:2. В 88-ата минута Габриел можеше да си вкара автогол при една остра топка в полето на Арсенал, но късметът покри гостите. Така преди срещата на Лестър от кръга Тотнъм изостава от върха с 2 пункта, а Арсенал с 5.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
274