Суонзи успя да обърне Арсенал


И. Ангелов

Суонзи успя да обърне Арсенал

Арсенал прие Суонзи Сити в срещата от поредния двадесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес "артилеристите" започнаха добре с попадение на името на Джоел Кембъл, но след попадения на Уейн Раутлидж и Ашли Уилямс гостите стигнаха до пълния обрат за крайното 2:1.

Арсенал започна с бързи атаки срещата, като в 13-ата минута Алексис Санчес нацели гредата. 2 минути след това обаче Санчес подаде добре за Кембъл, който завърши с по-слабия си десен крак за 1:0.

В 25-ата минута Белерин опита късмета си от далеч, но Фабиански спаси. В 32-ата минута Джак Корк изведе Раутлидж между Мертезакер и Белерин и той завърши добре за 1:1. Така до края на тази част резултатът не се промени, макар домакините отново да нацелиха гредата в 42-ата минута.

Във втората част Суонзи наложи преса и организира опасности. Въпреки това в 72-ата минута Алексис нацели гредата за трети път в този мач за Арсенал. Минута след това Суонзи обърна чрез Уилямс след прекрасен пас на резервата Сигурдсон и донесе победата за своите.

  Сподели
169