Венгер: Хората говорят, но ние не искаме да ги слушаме


Н. Гавазов

Венгер: Хората говорят, но ние не искаме да ги слушаме

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнение за реакцията на футболната общественост от загубата на лондончани от Манчестър Юнайтед през уикенда. Както е известно, "артилеристите" имаха два дни повече за подготовка за централния сблъсък на 28-я кръг на Висшата лига на Англия, освен това в лазарета на "червените дяволи" се намираха 15 футболисти, което принуди Луис ван Гаал да прибегне до услугите на играчи от младежкия тим. Въпреки всичко това, Арсенал претърпя поражение, чийто отзвук все още не е отшумял.

"Искаме да преобразуваме негативите около нас в позитиви и още повече да се сплотим. нека не бъдем прекалено усърдни с критиката. Ние не се борим за изпадане, а за титлата. Критиката трябва да бъде уместна. Винаги искаш от феновете си да се сражават заедно с теб до последния мач от сезона. Тази лига ни научи на това, че тя е много трудна, че всеки губи точки и поради това отборите и феновете, които са способни да се сплотят и да бъдат заедно до самия край, могат позитивно да завършат сезона", заяви Венгер.

"Длъжен съм да защитавам отбора от критики. Играчите от самото начало показват единение, отборен дух. Хората говорят все повече и повече, но ние не искаме да слушаме, а искаме да се съсредоточим върху това, което правим", добави мениджърът.

"Греъм Сунес? не искам да отговарям на отделни хора. Те са прекалено емоционални, а ние искаме да анализираме всичко, оставайки неутрални. Този клуб е уважаван по целия свят, независимо от това какво се говори за нас. Това не е изненадва. Част от съжденията винаги са много емоционални и на нас се налага да си имаме работа с това, но не се оплакваме. В представите на масите винаги има спасител когато резултатите са лиши. Но през този сезон ние спечелихме много големи мачове с тези играчи в състава. Н чувствам, че ми липсват лидери в отбора. При нас те са на всяка една позиция", завърши французинът.

 

  Сподели
175