Челси в горната половина на таблицата след победа


И. Ангелов

Челси в горната половина на таблицата след победа

Челси гостуваше на Норич Сити в срещата от двадесет и осмия кръг на английската Висша лига днес, като столичани успяха да победят с 2:1 благодарение на голове от младия ляв бек Кенеди и Диего Коста. По този начин за първи път от дълго време тимът на Гуус Хидинк се намери в горната половина на класирането.

Още в 1-ата минута Азар подаде топката на Кенеди, който напредна до удобна дистанция за удар и във втората си официална среща за Челси той вкара за 1:0 през краката на Бенет и право в ъгъла далеч от Ръди. След тази ситуация обаче Норич на два пъти бе близо до гол - чрез Хаусън и Джером.

Точно преди почивката Диего Коста направи резултата 2:0, когато бе намерен в позиция на засада зад отбраната от Бертран Траоре.

Втората част започна с голям шанс за домакините, но Джером се провали от непосредствена близост, оставен без опека. В 68-ата минута Нейтън Редмънд даде шанс на своите с гол от малък ъгъл за 2:1. Норич бе близо до изравняване в 93-ата минута, но Азпиликуета лиши Брейди от шанса за това.

  Сподели
135