Пелегрини: Радвам се за всички


Н. Гавазов

Пелегрини: Радвам се за всички

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели впечатленията си от победата над Ливърпул във финала за Купата на английската лига.

"Заслужихме победата. Изпускахме положения, но ако трябва да отговоря как искам да спечеля, ще кажа, че именно така. По-добре да загубя трофея, отколкото да се откажа от думите си. Много медии чакаха да ме подложат на критика, ако Кабайеро допусне грешка. Много вярвам в него. Радвам се за всички играчи и членове на отбора, но най-вече за него, защото той го заслужи", заяви Пелегрини.

"Много работихме и не помня Кабайеро да е правил спасяване за 90 минути игра. Съперникът изравни в края и аз нямах време да правя промени, но добре заиграхме в края. Спечелването на трофей на "Уембли" е нещо специално. Не мислим за това какво още може да спечелим, а мислим за следващия мач. Изоставаме на 9 точки от лидера, но имаме мач в ръкава си. Трудно ми бе да взема решение за Купата на Англия, но мисля, че този трофей и победа в Киев доказват за правилността на решението ми", каза още чилиецът.

 

  Сподели
81