Ман Сити спечели след дузпи Купата на лигата (видео)


И. Ангелов

Ман Сити спечели след дузпи Купата на лигата (видео)

Уили Кабалеро се превърна в герой за Манчестър Сити във финалната среща на Купата на лигата, изиграна на стадион "Уембли" срещу Ливърпул. Днес двата тима завършиха при 1:1 и след продължения и дузпи резервният вратар на "гражданите" спаси цели 3 удара от бялата точка и донесе трофея на своите.

До почивката днес резултатът не се промени след равностойно първо полувреме. Най-добрата ситуация за гол тук попадна пред Серхио Агуеро, който се справи с Мамаду Сако и стреля ниско към Миноле, който изби в гредата. 

В 49-ата минута обаче резултатът бе открит, а това стана когато Агуеро изведе Фернандо на позиция в наказателното поле, от която трудно би могло да се стигне до гол, но халфът стреля в Миноле, който позволи кълбото да мине под него за 1:0.

След ситуацията и Ливърпул започна агресивно да търси гола, докато допускаше контри от Сити, но в няколко златни възможности Рахим Стърлинг се провали в това да реши мача. Така се стигна до 83-ата минута и голът на Филипе Кутиньо, който завърши при добавка след удар в гредата на Лалана - 1:1. В края Миноле се прояви с две феноменални спасявания и срещата отиде към продължения.

В продълженията и пред двете врати се осъществиха доста атаки, но Миноле и Кабалеро играха перфектно. В 118-ата минута Яя Туре трябваше да бъде изгонен за остро влизане на Лалана в гръб, но след спречкване между двамата те получиха жълти картони. По този начин се стигна до дузпи:

1. Първи зад бялата точка застана Емре Чан, който копна топката в стил Паненка в средата за 2:1.
2. Фернандиньо нацели гредата на Миноле и не вкара - 2:1.
3. Лукас стреля силно, но Кабалеро спаси за 2:1.
4. Резервата в този мач Хесус Навас стреля ниско в ъгъла за 2:2.
5. Кутиньо опита да пласира топката в ъгъла, но Кабалеро спаси отново - 2:2.
6. Агуеро стреля точно в долния десен ъгъл за 3:2.
7. Адам Лалана стреля силно и по земя в левия ъгъл, но Кабалеро спаси по изумителен начин - 3:2.
8. Яя Туре пласира топката перфектно до гредата по земя за победата на Ман Сити с 4:2. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
219