Бартомеу: Висшата лига на Англия е най-доброто първенство


Н. Гавазов

Бартомеу: Висшата лига на Англия е най-доброто първенство

Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу призна, че английската Висша лига е много по-популярно и силно първенство от това на Примера дивисион. Не е тайна, че заради липсата на конкуренция в Испания, интересът към местния шампионат от страна на почитателите на футбола извън страната с всяка изминала година намалява, което от няколко сезона безпокои местните футболни ръководители.

Бартомеу, като президент на най-успешния испански клуб за последните 15 години също е обезпокоен от негативната тендеция.

"Клубовете от английската Висша лига сега се намират в невероятно финансово положение и ние сме обезпокоени. Висшата лига е най-доброто първенство. Феновете проявяват най-добър интерес към него, там доходите са повече от където и да е другаде. Подкрепата на равни условия за всеки прави тази лига най-интересна. У нас в Испания всеки има различен бюджет, така че отбор като Лестър няма как да бъде на върха в Испания", заяви Бартомеу.

"Висшата лига е наш конкурент, много сериозен съперник. Ние ще трябва да положим максимални усилия, ако искаме да увеличим своите доходи и да подобрим финансовото си положение - само тогава талантите ни ще остават в своите клубове. Именно поради това съм обезпокоен, ние работим над това. искаме да запазим нашите талантливи играчи", добави функционерът.

"Знам, че наши футболисти влизат в контакт с други клубове, това е нормално. Никой от тях не е казвал, че иска да си тръгне. Голяма част от тях са получавали много добри финансови предложения, но играчите са в Барселона не заради парите. те са тук заради футбола и феновете", завърши Бартомеу.

 

  Сподели
171