Хидинк: Челси трудно ще се завърне в европейския елит


Н. Гавазов

Хидинк: Челси трудно ще се завърне в европейския елит

Мениджърът на Челси Гуус Хидинк предупреди своя наследник, че процесът на връщане на "сините" в европейския елит е дълъг и труден. Към момента Челси заема 12-то място в класирането на Висшата лига на Англия и вероятно ще остане без Шампионска лига през следващия сезон, което ще повлияе както на финансите на клуба, така и на привлекателността на отбора за звезди.

Хидинк, който ще напусне "Стамфорд Бридж" след края на сезона, предполага, че следващият мениджър ще има трудности по връщането на Челси в редиците на европейските топ клубове.

"Ако погледнете Байерн, Барселона или Реал, вие ще видите техния огромен потенциал. Трябва да признаем, че е подобно положението и в ПСЖ, който има много силен състав, не само титулярните 11, а общо 15-17 играчи. Ние имахме няколко млади играчи на пейката в мача с ПСЖ, но за дълга дистанция ти имаш нужда от пейка, която също трябва да бъде с голям опит", заяви Хидинк.

"Преустройството в Челси не е малка задача. Не искам да се задълбочавам, но ръководството трябва добре да анализира силните страни на отборите, слабите страни на отборите и в тази връзка да вземе решение за преустройството, за да може тимът да е по-силен през следващия сезон. Това не е лека задача. Не искам да се задълбочавам в детайлите. Тук съм временно, а хората, които отговарят не за ежедневния процес и мачовете, трябва да бъдат по-далновидни по отношение на това какво е нужно на клуба. Това е тяхна отговорност", заяви Хидинк.

 

  Сподели
79