Венгер: Не е трагедия, че ще преиграваме


Н. Гавазов

Венгер: Не е трагедия, че ще преиграваме

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не вижда трагедия в необходимостта от преиграване на срещата с Хъл Сити от петия кръг на Купата на Англия. Както е известно, "артилеристите" не успяха да разпечатат вратата на Елдин Якупович, въпреки огромното си преимущество, което означава, че двата отбора ще се срещнат още един път.

Преиграването не изглежда желателно за Арсенал, защото пред възпитаниците на Арсен Венгер са мачовете с Барселона от Шампионска лига, както и важните срещи с Манчестър Юнайтед и Тотнъм от Висшата лига на Англия.

"Кошмар ли? Не. Щеше да бъде кошмар, ако бяхме отпаднали. Разочаровани сме от това, че не вкарахме. Преиграването не е това, което искахме, но ние ще сме радостни да я проведем. Преиграването не влизаше в плановете ни, но сега е важно как ще реагираме на това, какво решение ще се намери. Ще издържим на графика, ако не се сблъскаме с травми. Една-две травми ще бъдат проблем. Но на мен ми харесва форматът на английските турнири. Но трябва да сме по-ефективни в чуждото наказателно поле. Във вторник вечер няма да можем толкова много да владеем топката, поради това е нужно да бъдем по-ефективни, когато топката е у нас", заяви Венгер.

 

  Сподели
139