Клоп: Нуждаехме се от головете на Стъридж


Н. Гавазов

Клоп: Нуждаехме се от головете на Стъридж

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали своя нападател Даниел Стъридж след победата с 6:0 над Астън Вила в мач от 26-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, футболистът за първи път от 4 октомври започна като титуляр в мач на мърсисайдци от Висшата лига. И именно Даниел положи началото на разгрома над последния в класирането, разписвайки се в 16-та минута на мача. Клоп е радостен, че англичанинът най-после е решил своите проблеми със здравето и се е захванал да демонстрира своята класа.

"Нуждаехме се от головете на Стъридж, а е очевидно, че самият той се нуждае от голове. Разбира се, не е никакъв сюрприз, че той може да вкарва, но е изненада колко много е добро взаимодействието му с отбора, когато влезе в старта. Той се показа като истински нападател и това е приятно да се види", заяви Клоп.

"На защитниците наистина им е трудно да се отбраняват срещу него, когато те се изправят срещу него, те не знаят какво ще е следващото му движение. Това е много важно за нас и с неговото присъствие се променят много неща, но, разбира се, ние може да говорим за това когато той е достъпен. Когато той не е в строя, ние не може да си позволим да кажем: "С Даниел щеше да е по-различно", каза още немецът.

"Той бе великолепен и видяхте, че не се зарадва на смяната си. С него всичко е наред, не виждахме намеци за смяната му, но решихме да го извадим и мисля, че имаше смисъл в това. Това е превъзходно за него и аз се надявам, че ще е достъпен за следващата среша", завърши Клоп.

 

  Сподели
134