Ливърпул изпрати Астън Вила с отличен


И. Ангелов

Ливърпул изпрати Астън Вила с отличен

В срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига Ливърпул пропътува разстоянието до "Вила Парк" в Бирмингам за да отнесе домакините от Астън Вила с 6:0 благодарение на попадения на името на Даниел Стъридж, Джеймс Милнър, Емре Чан, Дивок Ориги, Натаниел Клайн и Коло Туре.

Още в 16-ата минута резултатът бе открит от Стъридж, който бе намерен на удобна дистанция от двама бранители на домакините от центриране на Кутиньо и от непосредствена близост с глава нямаше как да сбърка за 1:0.

В 25-ата минута Милнър центрира от пряк-свободен удар почти от левия тъч към далечната греда на вратата, топката подмина всички, които опитаха да осъществят контакт с нея и влетя във вратата за 2:0.

След почивката Емре Чан се разписа в 58-ата минута при една контра, в която Фирмино намери халфа на дъгата за добър удар по земя в ъгъла на вратата и 3:0. В 62-ата минута Дивок Ориги замени Стъридж и още с първото си докосване преди да е изтекла минута игра той бе изведен от Кутиньо сам срещу Бън и го матира за 4:0.

В 65-ата минута Фирмино изведе Клайн на добра позиция в наказателното поле, той стреля, ударът му бе спасен, но при добавката той сам вкара за 5:0. В 71-ата минута при центриране на Хендерсън от корнер отново слабата постройка на домакините в отбрана бе оставила Туре непокрит за удар с глава и 6:0.

  Сподели
239