Уест Хем изхвърли Ливърпул след продължения (видео)


И. Ангелов

Уест Хем изхвърли Ливърпул след продължения (видео)

Уест Хем Юнайтед ще играе на 1/8-финалите на ФА Къп след като днес в преиграването срещу Ливърпул след първата среща 0:0, двата тима не се победиха за 90 минути, завършвайки при 1:1, само за да се достигне до добавеното време на продълженията, където Анжело Огбона вкара за драматичен завършек с 2:1 за домакините.

Двата отбора започнаха с размяна на атаки първата част, като в 16-ата минута Уест Хем нацели гредата чрез О'Бриен, когато защитникът стреля от ръба на наказателното поле. В настаналата паника Валенсия остана далеч от топката, а Лукас се справи с последвалия опит за центриране от Кресуел. В 34-ата минута Кутиньо и Стюарт не успяха да достигнат до гол в нова опасна атака и удар в гредата. 4 минути след това Пайе нацели гредата от пряк-свободен удар. 

В 45-ата минута обаче Валенсия напредна и опита да центрира, като отбитата топка намери Антонио на втора греда, който овладя добре и стреля през Миноле за 1:0. Така завърши полувремето на "Болейн".

Ливърпул върна равенството 3 минути след началото на втората част чрез Кутиньо, който от пряк-свободен удар надхитри стената, оставяйки я да скочи и изпълни ниско към мрежата за 1:1. Домакините отговориха с Анди Керъл и Виктор Моузес в игра, но се стигна до продължения след 1:1 сега и 0:0 за да се достигне до това преиграване.

В продълженията активен за гостите бе Стъридж, но той не достигна целта на няколко пъти. Това направи Анжело Огбона в 121-ата минута, когато Пайе центрира от пряк-свободен удар към втората греда, и бившият бранител на Ювентус се извиси за удар над Миноле за 2:1, с което изпрати своите на осмина-финал, където чака Блекбърн Роувърс.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
208