Раниери: Трябва да бъдем като алпинисти


Н. Гавазов

Раниери: Трябва да бъдем като алпинисти

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери призова своя отбор да продължи своето движение, без да се оглежда за конкурентите. След последните две ярки победи "лисиците" се закрепиха на върха в класирането на Висшата лига, изпреварвайки близките си конкуренти с пет точки. Мечтите не само за попадане в Шампионска лига, но и за спечелване за титла изглеждат все по-реални и вчера Раниери призна, че той и играчите му започват да мислят за главния трофей в шампионата на Англия.

На всичкото отгоре днес някои букмейкърски къщи определиха Лестър за главен фаворит за спечелване на титлата във Висшата лига и всичко това на фона на миналогодишното представяне на "лисиците", които се бореха за оцеляването си в елита.

Това провокира още едно изказване на Раниери по темата.

"За първи път в живота си тези играчи правят нещо специално. Важното е да не се оглеждаме назад и надолу. Както алпинистите, трябва да гледаме само нагоре. Ако погледнеш надолу, ще възкликнеш: "О, Боже, погледнете къде сме се качили", заяви Раниери.

"През миналия сезон тези футболисти се намираха под много, много голям натиск. Сега те помнят този натиск, с който се сблъскаха през миналия сезон. Сега помнят как беше и пазят спокойствие. Под натиск са другите отбори, които похарчиха много пари, за да спечелят Висшата лига. Разбира се, те нервничат, но това не ме вълнува. Това не е мой проблем", каза още италианецът.

 

  Сподели
91