Коста печели точка срещу Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Коста печели точка срещу Юнайтед (видео)

Челси посрещна Манчестър Юнайтед на своя "Стамфорд Бридж" в Лондон за срещата от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес гостите в червено успяха да поведат, но в първата добавена минута на редовното време Диего Коста реализира за 1:1 и съхрани рекорда на Гуус Хидинк без загуба.

Първата част започна много силно за Манчестър Юнайтед, който притисна Челси и достигна до 10 корнера рано в срещата. Марсиал бе най-близо до гол при удар в 19-ата минута, който Куртоа спаси. Към края на полувремето домакините намериха няколко опасни атаки, като в 45-ата минута се достигна и до спорно положение когато Блинд блокира с ръка удар на Тери. 

След почивката отново Юнайтед започна много силно с две добри ситуации. В 59-ата минута за Челси се контузи Курт Зума и бе заменен принудително от Гари Кейхил. Така в следващата атака Юнайтед стигна до гол когато след няколко подавания топката овладя Рууни в наказателното поле, пусна я за Лингард, който овладя с гръб към вратата и със завъртане и странична ножица успя да прати кълбото мощно в ъгъла на вратата за 1:0.

След ситуацията Челси заигра по-силно и Де Хеа се намеси с няколко добри спасявания срещу Иванович, Фабрегас и Коста. Натискът продължи до самия край, а в 91-ата минута Диего Коста се възползва от грешка в отбраната на гостите, при която след подхлъзване на Блинд Коста се оказа с топка в крака срещу Де Хеа и Бортуик-Джаксън, който се хвърли с шпагат срещу нападателя, но не успя да избие топката и испанецът вкара на празна врата - 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
210