Арсенал по следите на Тотнъм с победа


И. Ангелов

Арсенал по следите на Тотнъм с победа

Арсенал гостуваше на Борнемут в среща от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига, като днес "артилеристите" успяха да победят с 2:0 и по този начин да се изравнят по точки с втория във временното класиране - Тотнъм. Двата тима се намират на 5 пункта зад лидера Лестър Сити.

Гостите решиха всичко рано в срещата и след няколко атаки стигнаха до два бързи гола. Първо резултатът откри Месут Йозил, който се възползва от свалена топка към него в наказателното поле от Жиру, като завърши с акробатично изпълнение мощно през вратаря за 1:0 в 23-ата минута.

Само минута след това при нова бърза атака Окслейд-Чембърлейн бе намерен близо до наказателното поле от Рамзи, като овладя и я пусна далеч от съперник, след което стреля в обратния ъгъл по земя за удар в гредата и гол - 2:0.

След ситуацията домакините отговориха с няколко удара от далечна дистанция, като напрежението продължи и в началото на втората част за Арсенал. Във второто полувреме обаче гостите изчакваха атаките на опонента и организираха няколко контри, в които не се стигна до гол.

  Сподели
170