Треньорският щаб на Сити поема Юнайтед през лятото?


Н. Гавазов

Треньорският щаб на Сити поема Юнайтед през лятото?

Мануел Пелегрини най-вероятно ще оглави Манчестър Юнайтед след края на сезона, съобщава Deportes Terra Chille. Чилийският специалист ще отстъпи мястото си в Сити на Хосеп Гуардиола, като Мануел разчита да остане в първенството на Висшата лига на Англия. Нешо повече, Пелегрини е свикнал с живота в Манчестър и ще се радва да остане там, където живее сега.

Според източника на информацията, заплатата на специалиста на новото работно място ще е в размер на 10 милиона евро на година + бонуси.

Съобщава се, че Мануел ще получи тригодишен договор. Очаква се, че заедно с чилиеца в Юнайтед ще дойде и неговия треньорски щаб от Сити.

Медията твърди, че Пелегрини възнамерява да вземе със себе си няколко футболисти на "гражданите", в това число Мартин Демикелис и Хесус Навас. Предполага се, че протежетата на Пелегрини ще загубят местата си при новия мениджър Хосеп Гуардиола и поради това ще си търсят нов клуб.

Пелегрини планира да проведе в Юнайтед голяма чистка, като дори се съобщава, че специалистът вече е предоставил на Ед Удуърд списък с футболистите, от които желае да се избави. Сред заминаващите са Майкъл Карик, Ашли Йънг и Антонио Валенсия.

Що се отнася до Луис ван Гаал, холандецът ще продължи работата си до края на сезона, след което ще завърши кариерата си на треньор.

 

  Сподели
135