Клоп: Принуден съм да използвам младежи в Купата


Н. Гавазов

Клоп: Принуден съм да използвам младежи в Купата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е бил принуден да заложи на младежите в Купата на Англия. През уикенда мърсисайдци не успяха да надделеят над Уесъ Хем и сега двата отбора ще преиграват мача. Това означава, че за 27 дни "червените" заедно с финала за Купата на Лигата ще изиграят осем мача.

Графикът на Ливърпул през януари също бе много наситен, тъй като той записа девет срещи за 28 дни. Изобилието от травми и умората накараха Клоп да се довери на млади футболисти и по всичко изглежда, че немецът ще продължава да го прави.

"Нямаше да видите тези момчета, ако нямахме толкова много контузени толкова много мачове. Това е позитивната страна. Харесва ми работата с тях, но обикновено нямам никакво време между мачовете. Всички те се върнаха от наеми в Суиндън, Уулвс, Ковънтри и сега са тук. Утре играем с лидера, след това са важните двубои с Астън Вила и Съндърланд, а не може да използвам тези млади момчета в двубоите. Аз нося отговорност за това, ако не направиха нещо не както трябва срещу Уест Хем. В Купата това е допустимо, но не и във Висшата лига. Висшата лига е главният турнир, където трябва да се взима всичко, което е възможно", заяви Клоп.

 

  Сподели
54