Юнайтед надигра Дерби Каунти


И. Ангелов

Юнайтед надигра Дерби Каунти

Манчестър Юнайтед ще играе в петия кръг на най-старото футболно състезание - ФА Къп, след като днес на гости на "АйПро Стейдиъм" на Дарби Каунти отборът на "червените дяволи" победи с 3:1 благодарение на попадения от Уейн Рууни, Дели Блинд и Хуан Мата. Днес Антони Марсиал обаче обра най-високите оценки за гостите.

Още в 16-ата минута след доминация на Юнайтед Марсиан напредна и намери Рууни в засада на ръба на наказателното поле, а той нагласи топката на десния си крак и с фалцов удар остави Карсън без шансове за 1:0. След гола домакините заиграха по-добре и стигнаха до изравняване. Това стана в 37-ата минута когато Крис Мартин подаде през Блинд за Джордж Торн, който овладя в наказателното поле и стреля през Де Хеа за 1:1.

След почивката отново доминираха гостите, като след няколко положение Блинд стигна до гол в 65-ата минута, когато бе намерен от Лингард на позиция непосредствено до гола - 2:1. В 83-ата минута точка на спора сложи Мата, който се възползва от топка около дузпата, предоставена от Марсиал.

  Сподели
124