Челси спечели на гости на десет от Арсенал


И. Ангелов

Челси спечели на гости на десет от Арсенал

В лондонското дерби от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига между Арсенал и Челси, играно днес на "Емирейтс Стейдиъм", гостите, водени от Гуус Хидинк успяха да победят благодарение на единствен гол от Диего Коста с 1:0 своя домакин, който игра по-голямата част от срещата с човек по-малко след изгонване на Пер Мертезакер.

Срещата започна равностойно между двата отбора, но още в 18-ата минута при едно откъсване на Диего Коста срещу вратаря той бе застигнат и повален с шпагат от Пер Мертезакер, който бе директно изгонен с червен картон. Арсен Венгер реагира със смяната на Жиру за Габриел Паулища, но в създадената паника по промените в отбрана Коста се възползва при центриране на Иванович и откри резултата от непосредствена близост по-малко от минута след смяната за Арсенал - 1:0.

След гола си Челси не създаваше натиск за своя противник, но Чех трябваше да се намеси срещу Коста в 44-ата минута при един силен удар. След почивката Алексис Санчес бе представен за Арсенал на мястото на Кембъл, но липсата на човек на върха затрудняваше домакините. Възможности за гол имаше и пред двете врати във втората част, но до гол не се стигна повече.

  Сподели
195