Ливърпул в девет-голова драма с Норич (видео)


И. Ангелов

Ливърпул в девет-голова драма с Норич (видео)

В среща от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига Ливърпул гостуваше на Норич Сити и днес мърсисайдци успяха да спечелят с 5:4 в една среща с много обрати. Прекрасен дебют за домакините направи преминалият от Евертън Стивън Нейсмит, който вкара и асистира днес. Фирмино се отчете с два за своите.

Още в 18-ата минута Джеймс Милнър подаде зад отбраната на противника и Фирмино пусна топката под Ръд за 1:0 с чудесно пласиране, което докосна и гредата. 10 минути след това 1:1 направи бившият нападател на Динамо Киев Диюмерси Мбокани, който получи топка от Доранс и с пета матира Миноле.

В 41-ата минута Стивън Нейсмит осъществи пълен обрат с удар по земя в далечния ъгъл след включване на халфа и добро подаване на Уес Хулахан - 2:1. Именно Хулахан направи резултата 3:1 в 55-та минута когато Нейсмит спечели дузпа срещу Морено и Миноле бе матиран от бялата точка.

В следващата си атака обаче гостите стигнаха до 3:2 чрез Хендерсън, който бе намерен от Фирмино на добра позиция извън наказателното поле и стреля през Ръд. В 59-ата минута Лалана се появи за Айби и влиянието му се усети веднага. Англичанинът подаде по прекрасен начин в 63-ата минута за Фирмино в наказателното поле за 3:3.

В 75-ата минута Милнър отново направи обрат когато излезе на добра позиция срещу вратаря и стреля в близкия ъгъл - 4:3. Това обаче не беше всичко след като за гостите в игра се появиха Бентеке и Коукър. В първата от минутите добавено време топката попадна в Себастиен Басонг при една атака на домакините на позиция точно извън наказателното поле и с удар по земя той отново не остави шансове на Миноле за 4:4.

В 95-ата минута обаче резервата Адам Лалана се прояви отново и оставен с топка в крака в наказателното поле стреля от полуволе право в горния десен ъгъл на Ръд за драматично 5:4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
169