Ливърпул живеят в миналото докато Ман Сити са бъдещето


.

Ливърпул живеят в миналото докато Ман Сити са бъдещето

Гарет Бари сподели, че Ливърпул са отбор с голяма история, но смята, че Манчестър Сити са един от клубовете с най-ярко бъдеще. Прелюдията към това, което се оказа една доста скучна среща на "Ийсталандс" в неделя беше подправена с коментари от лагера на Ливърпул отностно нарастващото значение на "гражданите" в първенството, Дирк Каут беше сред тези, които сочеха към огромният трофей, които притежават, изказвайки мнението си, че сините нямат достатъчно пари за да си купят подобен.

Lucas of Liverpool battles with Gareth Barry of Manchester City during the Barclays Premier League match between Manchester City and Liverpool at City of Manchester Stadium on February 21, 2010 in Manchester, England. Като играч, който беше близо до присъединяване към клуба на "Анфийлд" 12 месеца преди да напусне Астън Вила и да се отправи към Сити, Гарет Бари е пределно наясно с подвизие на Ливърпул от недалечното минало.

Но след като срещна с тях в един изключително скучен двубой, убежденията на Бари за това, което ще се случи в бъдеще, бяха подсилени. "Изявлението е вярно," сподели 29 годишният футболист. "Не можеш да си купиш история. Но разликата е, че те говорят за себе си като гледат назад, а ние говорим за бъдещето."

"Виждал съм Манчестър Сити да достига тези висоти, когато бях тук, а тогава се впусна в обратната посока. Това е основата на моето решение. Вярвам, че клуба върви в правилната посока и искам да съм част от него".

Jerzy Dudek

Бари не е достатъчно хитър да прави смели прогнози, въпреки, че Сити са с точка преднина пред "мърсисайдци" и все още държат козове в ръката си. Той осъзнава, че битката за четвъртото място тепърва предстои и че нито бившият му клуб - Астън Вила, нито Тотнъм, които в момента заемат четвъртото място, могат лесно да бъдат отхвърлени.

Но звездата на Англия е сигурен в целта на Манчестър Сити.

"Не сме много далеч. През този сезон се доказахме пред големите клубове, че можем да се конкурираме с тях."

"Тук съм за няколко години. Ако не служи тази година съм убеден, че ще стане по време на престоя ми тук."

Бари очаква да бъде част от стартовият състав на Роберто Манчини за утрешният сблъсък от турнира "ФА Къп", където "гражданите" ще гостуват на отбора на стоук Сити. Победителят от срещата ще играе на четвъртфиналите срещу Челси."


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

  Сподели
222