Рууни чупи нов рекорд в победата над Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Рууни чупи нов рекорд в победата над Ливърпул (видео)

Манчестър Юнайтед гостуваше на "Анфийлд" и Ливърпул в срещата от поредния двадесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес гостите от Манчестър успяха да победят с минималното 1:0 при само 1 точен удар на сметката си в срещата. С гола си обаче Рууни подобри рекорда на Тиери Анри за голове с един отбор в елита - 176 за англичанина срещу 175 за франзуцина в Арсенал.

Днес Ливърпул започна много добре и на практика бе единственият отбор, който застрашаваше вратата на противника. Очевидно насоките на Клоп бяха да се търсят удари от далечна дистанция, но в повечето от ударите точност липсваше. Първата опасност дойде при едно извеждащо подаване от Лукас за Лалана, при което Де Хеа не прецени излизането си и се оказа на опасно място, но той отрази първия удар и при добавката Фирмино не нацели вратата в 11-ата минута.

В 31-ата минута след многоходова акция Фирмино бе изведен от Хендерсън с пета на позиция за удар, но отново не нацели вратата. Самият капитан Хендерсън стреля неведнъж от далеч, но не успя да доближи целта.

След почивката Де Хеа продължи да държи своите в мача, докато не се стигна до 78-ата минута, когато Фелаини се извиси за удар с глава при центриране, но нацели гредата, топката попадна в Рууни, който мощно стреля през Миноле за 1:0. Така нападателят вкара гол в 4 поредни срещи за Манчестър Юнайтед за първи път от 4 години насам.

Клоп реагира с пускането на Бентеке в игра. Най-опасното положение обаче не бе с неговото участие - в 89-ата минута Фирмино бе намерен на изключителна позиция от Милнър, но не овладя добре и Де Хеа отново се справи за крайното 1:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
214