Евертън взе предимство срещу Ман Сити


И. Ангелов

Евертън взе предимство срещу Ман Сити

В първата среща от полуфиналната фаза на Купата на лигата на Англия Евертън посрещна Манчестър Сити на своя "Гудисън Парк" в Ливърпул, като днес домакините успяха да надделеят над своя противник с 2:1 и да застанат крачка по-близо до финалната среща в състезанието. Днес Мори, Лукаку и Навас намериха мрежата.

Ман Сити започна много агресивно срещата и принуди опонента да се брани дълбоко. В началния период Бешич действаше перфектно за домакините, като помогна и за спечелването на терен след 20-ата минута. В 36-ата Стоунс вкара, но голът не бе зачетен поради засада след статично положение и свалена топка от Бари за младия защитник.

Точно преди почивката обаче друг бранител на домакините реализира. В 46-ата минута Лукаку напредна от дясно и спечели корнер от Мангала. След изпълнението топката попадна в Баркли, който стреля по Кабалеро, но той успя единствено да избие във Фунес Мори, който от близо направи резултата 1:0.

На почивката Леон Озмън замени Том Клевърли за домакините, а Демикелис се появи за Мангала за Сити.

В 50-ата минута Лукаку бе близо до нов гол след като домакините доминираха. В 54-ата минута Хесус Навас се появи за Фабиан Делф, след което Сити започна да атакува. В 62-ата минута Агуеро пропусна златна възможност, намерен от Силва на позиция в непосредствена близост до вратата. Последва шанс пред Фернандиньо.

В 76-ата минута при бърза контра Фернандиньо успя да намери Агуеро на ръба на наказателното поле на Евертън, той свали топката и премина през Коулман, за да намери Хесус Навас за удар през Джоъл и 1:1.

Само 2 минути трябваха на Лукаку обаче да върне аванса за своите когато Бари центрира добре към нападателя, който се справи с Демикелис и матира Кабалеро за 2:1.

  Сподели
91