Хидинк: Няма как да не побеждаваме с такова майсторство


Н. Гавазов

Хидинк: Няма как да не побеждаваме с такова майсторство

Мениджърът на Челси Гуус Хидинк сподели мнение за срещата с Кристъл Палас от 20-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Отборът дълго време се намираше в трудно положение и поради това, на първо място, трябваше да придобием увереност и надеждност. Именно поради се концентрирахме на хубавото и специално внимание отделихме на тактическата подготовка на отбраната. Не искам отборът прекалено бързо да се оттегля назад в търсене на лъжлива безопасност. Ние трябва да гледаме напред и колкото е възможно по-бързо да доставяме топката на атакуващата линия. Когато нашите футболисти получават топката, те знаят какво да правят с нея", заяви Хидинк.

"Не е нужно играчите ни да усъвършенстват техническия си арсенал, тъй като те природно са надарени таланти. Но знаем, че при възникващи проблеми сме длъжни да търсим причини. Именно поради това надарените играчи се налага да вършат черната работа. Футболът не е само красиви комбинации и голове. Ние играем в трудно първенство и е самоубийство да мислим, че може да разчитаме само на природен талант", добави холандецът.

"Всичките ми играчи имат превъзходна настройка за мачовете и именно това им позволява да покажат най-добрите си качества. През първата част на сезона ефективността на използване на навиците бе ниска. При такова ниво на майсторство и организация просто не може да не се побеждава. Фабрегас игра на ниво, на което сме свикнали да го виждаме. Това е Фабрегас, който сме свикнали да виждаме. Азар се подхлъзна и разтегна мускулите на слабините. След сканирането ще разберем за степента на сериозност на травмата му", завърши Хидинк.

 

  Сподели
111