Евертън и Тотнъм не се победиха


И. Ангелов

Евертън и Тотнъм не се победиха

В среща от поредния двадесети кръг на английската Висша лига Тотнъм гостуваше на "Гудисън Парк" и Евертън в Ливърпул. Днес домакините изиграха слаба първа част, но бяха ефективни пред гола чрез Арън Ленън, докато Бамиделе Али изравни за крайното 1:1 още в първото полувреме.

Тотнъм започна много агресивно и тотално владееше инициативата в първата част. Въпреки това обаче в 22-ата минута една топка бе изпратена към Лукаку в наказателното поле на гостите и нападателят я свали добре за Ленън, който овладя и с перфектен удар с външната част на крака изпрати кълбото в ъгъла далеч от Лорис за 1:0.

В 30-ата минута Дейвис нацели гредата на Хауърд след един корнер. Домакините успяха да издържат на натиска до добавеното време на първата част когато Тоби Алдервайрелд подаде от своята половина към наказателното поле на противника, там Али успя да овладее и да стреля от воле за 1:1.

Втората част бе равностойна за двата състава, но в края домакините наложиха натиск и създадоха няколко опасни ситуации за гол пред Лукаку, Баркли и резервата Бешич. Юго Лорис обаче се намеси адекватно във всеки един случай.

  Сподели
152