Джерард завършва кариерата си през тази година


Н. Гавазов

Джерард завършва кариерата си през тази година

Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че планира да изиграе още един сезон, след което да завърши кариерата си на футболист и може би да се завърне в мърсисайдския клуб. Както е известно, англичанинът напусна Ливърпул през лятото и премина в Лос Анджелис Галакси. В момента е паузата между сезоните в МЛС и Джерард поддържа форма с отбора на Юрген Клоп.

35-годишният полузащитник възнамерява да закачи обувките през 2016 година, след което да се изпробва на треньорското поприще в своя роден клуб.

"не съм убеден на 100%, но мисля, че най-вероятно това ще е последният сезон в кариерата ми. Разговарях с Клоп. Не съм получавал предложение, но клубът даде да се разбере, че би се радвал на завръщането ми. Аз винаги ще съм свързан с Ливърпул и Футболната асоциация и когато се завърна у дома смятам да продължа своята работа като футболен експерт, а също така да наблюдавам отборите и да получа по-голям опит, учейки се от останалите мениджър", заяви Джерард.

"На практика ще съм достъпен в периода ноември-декември 2016 година. Всеки във футбола знае, че съм достъпен и се надявам, че тогава ще съм на 75% готов с треньорския лиценз. Съжалявам, че не започнах този процес на 21-22 години. Загубих много време по хотели, като играч на националния отбор на Англия", каза още англичанинът.

 

  Сподели
68