Ливърпул победи Съндърланд минимално


И. Ангелов

Ливърпул победи Съндърланд минимално

Ливърпул се изравни с Манчестър Юнайтед на седмата позиция в класирането на Висшата лига след като днес в среща от поредния деветнадесети кръг на първенството тимът на мърсисайдци гостуваше на "Стайдиъм ъф Лайт" и Съндърланд и успя да победи с минималното 1:0 благодарение на попадение от Кристиан Бентеке.

До почивката днес гостите владееха много повече топката от своя домакин, като Фирмино бе най-близо до гол във вратата на Маноне. Съндърланд разчиташе единствено на контрадействията в срещата.

С началото на втората част обаче при едно извеждащо подаване на Клайн, Лалана отклони през Браун за Бентеке и нападателят хладнокръвно матира вратаря секунди след сигнала за начало на полувремето - 1:0.

В 76-ата минута Кутиньо и Бентеке размениха добро двойно подаване и бразилецът стреля от опасна позиция, но ударът му бе блокиран от Джоунс. В 88-ата минута отново резултатът можеше да стане 2:0 когато Айби получи топка от Фирмино на добра позиция, но стреля високо. В самия край и Бентеке излезе сам срещу Маноне, но стреля право във вратаря.

  Сподели
203