Саутхемптън унижи Арсенал


И. Ангелов

Саутхемптън унижи Арсенал

Саутхемптън прие Арсенал на "Сейнт Мерис Стейдиъм" днес в среща от поредния осемнадесети кръг на английската Висша лига. При победа гостите имаха възможността да се настанят на първото място в лигата, но те понесоха тежка загуба от 4:0 след голове от Мартина, Лонг (2) и Фонте.

Арсенал започна добре, но получи гол в 19-ата минута когато при центриране на Бертран Мертезакер изби слабо и десния бек Мартина с външната част на крака не остави шансове на Петр Чех за 1:0. До края на полувремето домакините държаха противника дълбоко, а Лонг имаше шанс да удвои.

Втората част беше трагична за "артилеристите". Още в 50-ата минута Ван Дайк вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено поради нарушение. 5 минути след това Шейн Лонг завърши една бърза контра, в която Мане напредна и подаде през краката на Мертезакер за нападателя - 2:0.

В 69-ата минута след корнер Бертран центрира добре и Фонте се извиси над Мертезакер и Косчелни за 3:0. Крайният резултат оформи Лонг в 92-ата минута с удар по земя.

  Сподели
215