И Стоук удари Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

И Стоук удари Манчестър Юнайтед

Поредно разочарование поднесе Луис ван Гаал на феновете на Манчестър Юнайтед, когато "червените дяволи" гостуваха на "Британия Стейдиъм" в срещата от поредния осемнадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините от Стоук Сити победиха с 2:0 Юнайтед, който продължава да пропада в класирането.

Юнайтед започна слабо и не намираше своите нападатели в липсата на капитана Уейн Рууни. В 19-ата минута домакините поведоха когато Глен Джонсън пресира Депай и той сбърка, ставайки причината Боян Кркич да завърши за 1:0.

Само 7 минути след това Марко Арнаутович вкара изключителен гол след пряк-свободен удар, който се отби в стената и топката попадна в крилото. Австриецът не остави на Де Хеа шансове за спасяване - 2:0.

В 36-ата минута Арнаутович имаше шанс да направи резултата 3:0. Играта принуди Ван Гаал да включи Рууни в игра на почивката за Депай. Ван Гинкел пък се появи за Уилън за домакините. 

Във втората част обаче Юнайтед не стана по-ефективен, макар да създаде няколко положения. Джак Бътланд се прояви с няколко спасявания в последните минути и съхрани мрежата си.

  Сподели
185